HET ZUIDEN HEEFT EEN SCHAT AAN VERHALEN

Portfolio

Steeds vaker celstraf voor jongeren, jeugdgevangenissen voller

Jongeren die voor de rechter moeten verschijnen, krijgen steeds vaker een celstraf opgelegd. Ook zitten ze langer vast, blijkt uit cijfers die we voor de NOS hebben opgevraagd. Samen met collega David van Hulzen maakte Thomas een verhaal over wat dit betekent en wat voor gevolgen dit heeft voor jeugdgevangenissen.

Lees meer

Tweede Kamerverkiezingen: Bernheze

Voor de NOS verdiepte Thomas zich in de gemeente Bernheze en omgeving in aanloop naar de verkiezingen. Thomas heeft in enkele weken een netwerk opgebouwd in die omgeving. Dit was ter voorbereiding op de uitslagenavond maar ook voor verhalen in aanloop naar de verkiezingen. We kozen voor die gemeente omdat kabinetspartijen zoals CDA en VVD ook hier de grootste waren maar vooral ook omdat het de zwaarst getroffen gemeente is door corona. Naar verhouding stierven hier de meeste mensen. Wat voor invloed heeft dat op de verkiezingen? Wat is het voor gemeente? Wat speelt er? Wat vinden mensen belangrijk en juist niet belangrijk?

Lees meer

Lokaal onderzoek doen met collega’s van 175 kilometer verderop: hoe werkt dat?

Vier lokale omroepen uit Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg bedrijven samen onderzoeksjournalistiek. Hoe doen ze dat? En wat heb je aan zo’n samenwerking als onderzoeksgebieden twee uur rijden uit elkaar liggen?

Lees meer

Meer artikelen

Nieuws

Dossier jeugdcriminaliteit

De jeugdcriminaliteit verhardt. Wat betekent dat voor de straffen en vervolgens voor de jeugdgevangenissen? Met die vraag gingen David van Hulzen van de NOS en Thomas aan de slag. Dat leverde diverse verhalen op voor website, radio en televisie van de NOS. Ze zijn terug te lezen, kijken en luisteren in het portfolio

Lees meer